Per a finals del 2022 i part de l'any vinent, haurem de comptar sense un dels millors jugadors francesos: Dorian de Meyer. Colp al maluc, el jugador gran Padel Mérignac decideix suspendre la seva temporada per resoldre un problema de salut.

Ens diu.

"La mateixa lesió que Andy Murray"

Padel Magazine (PM) – Tens una lesió que t'obliga a abandonar el camp. Explica'ns.

Dorian de Meyer (DDM) – Fa cinc mesos, quan jugàvem el nostre primer torneig al circuit internacional amb Thomas Vanbauce al FIP Star de Trani, vaig sentir un fort dolor al plec de l'engonal, al costat dret. 

Quan vaig tornar a França, em van diagnosticar un impacte de maluc, una patologia òssia greu per un defecte de naixement que provoca un desgast molt precoç del cartílag (que és el meu cas). És una malaltia que afecta molts esportistes de primer nivell. Entre els més coneguts, Andy Murray que, després de múltiples intents de cirurgia conservadora, va acabar amb una pròtesi de maluc (encara és el 43è jugador del món).

Cinc mesos després, vaig decidir operar-me per intentar resoldre el problema. El fet de no haver estat contractat per a les pràctiques de l'equip de França només va accelerar la meva decisió.

Dorian de Meyer

"Vaig mentir al meu equip"

PM – Quin impacte ha tingut aquest dolor en els vostres partits? Qui sabia?

MDD - En no haver-me fet mai mal abans, em va costar acceptar que em pogués veure afectat per una patologia d'aquest tipus al principi i, per tant, em vaig negar a afrontar-la. 

Vam decidir amb el meu entrenador Jean-Thomas Peyrou aturar l'entrenament físic perquè pensàvem que podia ser la causa del dolor.

Vaig seguir jugant i com que els dolors no van desaparèixer, vaig mentir al meu equip. Vaig dir que no tenia més dolor des que vaig parar el físic i que podia jugar.

La realitat és que els dolors sempre eren presents, no paraven mai. De vegades tenia menys dolor (sense explicació racional) i de vegades tornaven amb molta força. Va ser molt cíclic.

He apretat les dents en molts partits des d'aleshores... És impensable justificar les nostres derrotes recents amb aquests dolors, però sens dubte va tenir un paper important. Em vaig adonar que encara que els meus moviments no es veiessin afectats, el dolor em arribava a la ment i a la meva lucidesa. Recentment, Thomas no em va reconèixer en els meus valors esportius com l'esperit de lluita al camp, tenia tendència a "deixar anar" quan els partits es feien difícils i això abans hauria estat impensable.

Dorian de Meyer

"Podria tenir el meu lloc"

PM – Ens dius a la vista prèvia que no t'han portat a les pràctiques ampliades de l'Equip França, a diferència de la teva parella. Com vas prendre la notícia?

MDD - És complicat, el que puc dir és que no em sento menys fort (ni més fort) que alguns jugadors que van ser agafats. Crec que també podria tenir el meu lloc. Però els nostres últims resultats no han estat al nostre nivell i, per tant, la decisió és comprensible i en si mateixa fins i tot justificada.

Inevitablement, veig una injustícia en el fet que Thomas hi sigui i no jo perquè vam començar el padel junts, hem passat de "sense classificar" al 10è lloc de França junts durant cinc anys i tots els nostres millors resultats hem tingut com a equip.

Però accepto la decisió, em vaig empènyer el maluc pensant que estava atrapat al campament, finalment decideixo aturar la meva temporada ara i rebre tractament d'urgència.

L'objectiu és tornar el més aviat possible, desenvolupar el meu joc, guanyar en agressivitat per poder integrar el grup a llarg termini. 

Vam parlar molt amb Thomas i JT i pel meu bé i per optimitzar el meu retorn el més aviat possible, vam decidir no jugar el Campionat de França ni l'últim P2000. 

meyer vanbauce

PM – Al final, potser és una oportunitat per recuperar la salut i fins i tot tornar potencialment més fort?

MDD - Exactament així és com veig les coses. Podem dir que tot estava alineat perquè em pogués operar: no ser portat al camp i el fet que estem a final de temporada.

No sé si seré més fort però el que és segur és que faré tot el possible per tornar com més aviat millor i intentar ser millor.

Fer un pas enrere en el meu joc, en les meves qualitats, en les meves falles, això és el que marcarà la meva vida diària durant els propers 6 a 8 mesos. 

Tinc moltes ganes de posar aquesta "aturada" al servei del meu equip. En particular, intensificaré la meva feina amb el nostre entrenador mental, ho necessito molt.

peyrou meyer vanbauce

PM – És el final Francès "Tello / Chingotto" ?

MDD - No dubto ni un segon que Thomas aconseguirà jugar sense mi.

Thomas és un jugador brillant, amb unes qualitats força excepcionals i mai hauria arribat a aquest nivell sense ell. Així que trobarà (molt) fàcilment algú que em substitueixi durant la meva convalescència, no em preocupo.

Tanmateix, vam parlar molt de temps i no es tracta de separar-nos. 

Vam començar junts aquest projecte per a l'aventura humana i això és el que ens fa vibrar. Compta amb mi per intensificar la meva rehabilitació com a esportista professional i tinc la intenció de demostrar-li que vull tornar.

També tinc previst integrar el CERS (Centre Europeu de Rehabilitació Esportiva) al Cap Bretó per tal d'estar envoltat de professionals especialitzats en esportistes d'alt nivell i així poder beneficiar-me del millor marc possible per tornar al 100% i tan aviat com possible.

Si la meva recuperació va malament o si un o dos anys després del meu retorn, els resultats no hi són, ens plantejarem prendre bones decisions però de moment, no està en qüestió, encara és només l'inici del Tello/Chingotto francès. (riu).

[Operat amb èxit divendres, Dorian comença ara la seva convalescència.]

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.