Després d'un notable debut als mons, SERIN SPORTS oficialment es va proposar conquerir el padel amb el nou circuit professional: Premier Padel. En aquesta ocasió, Frédéric Viard ens explica la seva nova aventura com a comentarista padel cadena.

Els seus primers passos abans del confinament

Em vaig interessar molt padel a Casa Padel just abans del confinament durant una iniciació padel. També hi vaig jugar al club Pyramids.

No ens mentirem l'un a l'altre, no estic gaire bé... encara tinc molts avenços per fer! A Casa Padel, havia jugat amb jugadors francesos de primer nivell, em van ensenyar moltes coses!

“Una primera experiència exitosa”

Primer, m'ha agradat molt parlar-ne padel. Va ser una molt bona primera experiència, m'ha agradat molt comentar els partits i crec que ho hem fet bé.

Aquest any amb el desenvolupament de Premier Padel, hi haurà altres cites, sobretot a l'Argentina i a Roland-Garros.

Pel que fa a l'organització, de moment dependrà molt dels nostres horaris d'emissió i del desenvolupament del circuit, però beIN SPORTS intentarà retransmetre el màxim de partits possible en Pure Live (sense comentaris). Aleshores hem d'emetre amb comentaris de les semifinals.

Encara hi ha moltes incerteses, les coses poden canviar ràpidament. Finalment, serà més senzill, l'horari per padel serà com al tennis, conegut des de principis d'any.

"No vaig veure passar el temps"

Al tennis, evidentment, estic més còmode. Tinc l'oportunitat d'analitzar i llançar-me a explicacions. En el padel, no puc fer-ho, així que l'ajuda del consultor és essencial. Però arribarà, aprendré!

En els comentaris, no veia passar el temps! Vam veure uns partits molt bons, sobretot la segona semifinal que va durar molt, i vaig tenir la impressió que hi havia molt menys temps morts que en determinats esports com el tennis. No vaig sentir cap llarg.

Fred Viard padel Premier Padel

"Quan jugo padel, no tinc paciència"

El que em va sorprendre en el padel, és aquesta capacitat per triar el tipus de smash. Òbviament, són plans que no domino, però és força sorprenent veure tanta varietat.

L'altra característica que pot sorprendre és la paciència d'aquests jugadors. Abans d'acabar un punt, de vegades cal lluitar i lluitar. Una de les claus de l'èxit és aquella famosa paciència.

Així que vaig aprendre que cal ser pacient en aquest esport. Quan jugo padel, no ho sóc exactament!

“Lionel Roux, un fan! »

A nivell d'equip també tenim Lionel Roux que n'és aficionat padel. Ja ens havíem plantejat fer-li comentaris padel, li encanta. Juga molt al costat del Lió, i ha treballat molt el tema.

A més, tenim experts, com Jérémy Ritz durant el torneig de Qatar. I potser Jérémy Scatena podria acompanyar-nos en futures competicions. A més, hauria d'haver comentat el Major de Qatar, però per motius de calendari, aquesta vegada no es va fer.

"Crec que estàvem força bé"

Primer, tennis i padel no són els mateixos esports. Em vaig preocupar de no comentar padel com comento el tennis.

Crec que els meus comentaris van ser sobris. Vaig tenir un consultor per parlar tècnic. I em vaig recolzar en ell, així que vaig tenir una mentalitat neutral.

Crec sense pretensions que hem estat força bé perquè en general, quan hi ha coses negatives, la gent ens ho explica ràpidament a les xarxes socials. Però la bona notícia és que sobretot hem tingut comentaris positius.

Vaig rebre el suport de Jérémy Ritz, el consultor expert. És el més important. Estem molt atents a la satisfacció, si puc evitar cremar-me… (riu)

"Jo tampoc entro a la Fórmula 1"

A Eurosport vaig comentar les curses de camions, l'esquí per primera vegada, el Sepak takraw (una barreja de futbol i voleibol), les pujades de muntanya.

Amb el padel, tampoc estic entrant a la Fórmula 1, on hauria de treballar molt per entendre bé l'esport.

De moment no conec tots els actors, però els vaig descobrint a poc a poc.

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.