Ens falten superlatius per classificar el partit viscut aquest divendres a la tarda pels espectadors del Palau dels esports de Tolosa. Durant gairebé tres hores, Alex Ruiz i Juan Tello van lluitar contra Ale Galan i Jon Sanz en una lluita èpica que és, en aquesta fase, el partit de la setmana.

L'andalús i l'argentí van estar molt a prop de guanyar, després de guanyar el 1r set 6/4 i dominar bona part del segon set. Però no van poder enlairar-se i van permetre a Galan, una mica per sota a l'inici del partit, agafar impuls i oferir la seva millor cara durant els últims 80 minuts. Jon Sanz, el més jove (22) i el més baix de quatre homes (19è), es va posar a prova però va poder resistir el xoc i demostrar que tenia el seu lloc en aquest nivell de rendiment.

Desempat de 23 minuts

No tornarem aquí a l'escenari de suspens d'aquest partit esbojarrat, amb retrocessos sense alè de situacions que podreu reviure. la nostra vida del dia.

D'altra banda, evocarem el desempat definitiu de 23 minuts, guanyat 14-12 per Galan i Sanz després d'haver ofert nou punts de partit als dos equips, en total. Ruiz i Tello s'havien perdut un 10 al principi del partit.

Des del primer punt d'aquest partit decisiu, el destí es va convidar al partit, amb un primer cop de Galan frenat per les taules, que va permetre a Ruiz castigar a Sanz. Aleshores va ser una xiquita de Galan la que es va quedar a la xarxa, abans que Sanz tornés el seu equip a 1/2 amb dos xuts magnífics.

Després, Tello va fer una passada guanyadora i va oferir un mini-break (3/2) al seu equip. Aleshores, les taules van ajudar a Ruiz a completar una volea i girar amb avantatge (4/2). Avantatge cancel·lat per Galan, que va contrarestar a bajada massa tendre de Tello. Però en un lob alt i llarg, Sanz només ha trobat la xarxa, abans d'aconseguir els dos xuts següents (5/5), anul·lant el minibreak.

En aquest boig quarts de final, el primer punt de partit ha estat per a Ruiz i Tello, després d'un error de Sanz. Però Galan la va salvar d'un par 3 que va anar a les antípodes. I en el procés, una volea incisiva de Sanz va empènyer Tello a la falta, donant un punt de partit als espanyols. Aquesta vegada, va ser Tello qui la va salvar colpejant en Galan al cos. Aleshores el mateix Tello va fer un esclat a la banda que va sortir de la pista, sota l'ull disgustat de Galan.

la bogeria en el seu punt àlgid

Aquest últim després ha agafat totes les pilotes però ha estat Sanz qui ha salvat heroicament el segon punt de partit d'una volea al córner. I després un reflex de Galan els va oferir un segon punt de partit. Però, de nou, Tello i Ruiz l'estaven salvant.

La bogeria estava aleshores en el seu apogeu a Tolosa, després de 2 h 38 de mano a mano. El marcador va ser de 9/9: va ser Tello qui va servir, després va saltar a punt, fent una falsificació que va colpejar els taulers i va enganyar a Sanz.

Aquest tercer punt de partit encara el va salvar Jon Sanz amb coratge... Al 3/10, servei de Sanz, Ruiz va cometre l'error, però va demanar el vídeo... en va.

A l'11/10 en contra, Ruiz i sobretot Tello van tornar a salvar el punt de partit, abans que Ruiz trobés la graella al següent punt i tornés l'avantatge als seus colors: 12/11. Però Tello va ser enganyat per una finestra i ambdós equips correven a 12 a tot arreu. Ruiz, inexplicablement, va posar la seva propera volta a la xarxa. I FINALMENT, després d'haver colpejat a Tello, Galan va concloure aquest partit increïble i irrespirable amb un vibora . 14/12: quin desempat més increïble! I quin partit més inoblidable!

A les semifinals, Galan i Sanz trobaran la parella Navarro / Chingotto, que aquest dissabte arribarà molt més fresca a la pista.

Després de 40 anys de tennis, Jérôme cau a l'olla de padel el 2018. Des d’aleshores, hi pensa cada matí mentre s’afaita ... però mai no s’afaita pala a la mà! Periodista a Alsàcia, no té cap altra ambició que compartir la seva passió amb vosaltres, ja sigui que parleu francès, italià, espanyol o anglès.