Fa unes setmanes que ho sospitam, ja és oficial: Johan Bergeron surt de la jubilació per reprendre la seva carrera professional. Des de fa uns mesos, el vam tornar a veure a les pistes. Des de principis d'any, el que va anunciar la seva jubilació el novembre del 2022 ja ha jugat dos tornejos, inclòs un FIP.

Retorn a l'avantguarda per a Johan Bergeron, amb qui s'associarà aquest any Max Moreau, tant al circuit nacional com internacional. De tornada al joc, ens explica Johan Bergeron la seva decisió et les seves ambicions per aquesta renovació.

El retorn de Jo

Moltes persones ja ho sospitaven. Des del final de la temporada passada, la gent m'ha vist una mica més al terreny de joc. Des d'octubre, Vaig decidir que tornaria a començar.

Ens vam quedar una mica abans d'anunciar-ho perquè encara tenia alguns detalls per resoldre abans d'anunciar-ho oficialment. Des de finals de l'any passat vaig tornar a començar a fer uns quants tornejos i a principis del 2024 ja n'he fet dos.

Una manca de padel

Em vaig adonar, havent-me aturat realment, que Vaig trobar a faltar la terra i que el meu lloc era al camp. Per tant, m'encanta el que faig: entrenar a l'acadèmia, estar amb el grup competitiu, etc. Però ja no em veig lluny del camp.

La motivació va tornar a poc a poc. Quan vaig fer Roma, amb les grans condicions, em va començar a fer dubtar. Després, quan vaig venir a All In per treballar, finalment ho vaig deixar enrere. Després vaig veure el Roland Garros i és cert que són coses en les quals vull participar. Sento que, al final, no vaig acabar el que havia de fer.

Objectiu de l'equip de França?

Quan vam tastar el Team France, volem tornar. Després, hauré de demostrar-me. Vaig deixar de jugar durant un any, el nivell dels jugadors francesos va augmentar.

Ara tenim dos jubilats més: Ben Tison et Jeremy Scatena. Farà mal a la selecció francesa, això és una certesa. Però si en puc tornar a formar part, aquest any, seria el més feliç. En qualsevol cas, Faré tot per.

Johan Bergeron

Un descans necessari

No m'empanadeixo de res i si em vaig aturar, en algun moment, va ser perquè realment necessitava fer-ho. Crec que aquest tall em va permetre adonar-me d'això el meu lloc era al camp i la meva vida és jugar.

Ja estava treballant a All In i ajudant amb el desenvolupament. Com a resultat, vaig entrenar molt menys. Vaig sentir que ho era després d'un cicle i necessitava tallar-ho realment amb la certesa que no tornaria a començar. Excepte que, a poc a poc, les ganes van tornar. A més, veure els altres jugar et fa venir ganes de jugar. Finalment, No em penedeixo.

El circuit internacional com a prioritat

Com a prioritat, aquest any, ho serà Premier Padel. Amb l'esperança de tornar amb Max a la P1 també. Per a P2, crec que serà complicat. També farem una mica de FIP per aconseguir els punts i entrar al P1 i Grand Chelem.

Al circuit francès, si puc el P2000, les faré. Per la resta, a veure en funció del calendari i els meus compromisos amb All In.

Combina carrera professional i responsabilitats a All In

A l'octubre vaig anar a veure en Thierry per dir-li que volia tornar al camp. Era molt comprensiu. Junts, vam trobar una organització per combinar All In i la meva carrera de jugador.

Ja no m'ocupo de tot el que fa referència a la gestió i desenvolupament del centre d'All In. Em quedaré a terra, amb l'Acadèmia i el grup competitiu perquè crec que és allà on més podria aportar.

També desenvoluparem pràctiques. Això és una cosa que no hem fet prou. Això és el que em centraré per al All In.

Ambicions per al 2024?

En el millor dels casos, tenia 107 anyse per World Padel Tour. A la FIP, reconec haver oblidat fa temps. No tinc ambició precisa per a la classificació. Una cosa és segura, Vull anar el més lluny possible.

També ho hauré de veure perquè fa un any que el meu cos no es mou. Mireu si el ritme torna ràpidament. De moment, Estic content amb el meu nivell de joc, encara que encara no sigui perfecte.

No tinc cap pressió pel que fa a la classificació. Vull arribar a uns 100e lloc perquè mai ho vaig ser. Però veurem com evoluciona i els resultats que aconseguirem.

Represa d'un ritme de vida professional

Segur que, de cop, ja no és festa. Menjo sa, faig exercici: és el retorn a la vida d'un esportista professional. Ho he fet abans, així que sé que ho puc tornar a fer.

Quan estic motivat, sé que puc posar tots els ingredients per arribar-hi. I això és el que està passant ara mateix.

Polèmica al voltant de la N1?

Pel que fa a la Nationale 1, he de reconèixer que estic una mica fàstic. Però hi ha normes i s'han de respectar. No obstant això, crec que el reglament no és perfecte i no sóc l'únic que ho diu perquè no sóc l'únic que ha comès aquest error.

Un cop més, sóc llicenciat de FFT. No veig si té llicència padel, multiraquetes, etc. Al desembre no hi va haver problemes. Un mes després, vam haver de reeditar una llista. No he comprovat cap dels jugadors de la meva llista que va participar al desembre. Només a mi em preocupa.

Em fa pena i em fa fàstic no poder participar. perquè és una competició que m'agrada. Penso que'podríem haver trobat una solució per a mi i per als altres perquè, una vegada més, no sóc l'únic. Molt pitjor per aquesta vegada, amb l'esperança que avanci. I després jo, No tornaré a cometre el mateix error.

Gwenaelle Souyri

Va ser el seu germà qui un dia li va dir que l'acompanyés a una pista. padel, des de llavors, Gwenaëlle no ha sortit mai de la cort. Excepte quan es tracta d'anar a veure l'emissió de Padel MagazineDe World Padel Tour… o Premier Padel...o els campionats de França. En resum, és una fanàtica d'aquest esport.

etiquetes