Una jove alta de gairebé 30 anys, Kateryna Yegoreychenko ja sembla haver tingut diverses vides. Aquest ucraïnès ha viscut a tres països i ha practicat tres esports de competició: tennis, tennis platja i padel. Avui refugiada a Barcelona, ​​ha hagut de fugir d'Ucraïna en guerra, però segueix satisfent les seves passions, com a autèntica ambaixadora esportiva del seu país màrtir.

Deu metges li diuen que mai més podrà jugar a tennis

Padel Magazine : Pots presentar-te i explicar-nos la teva trajectòria esportiva?

Kateryna Yegoreychenko: Em dic Kateryna! Tinc gairebé 30 anys. He viscut a tres països (Ucraïna, EUA i Espanya). M'he mudat vuit vegades a la meva vida, però m'agrada. He viatjat per més de 20 països, diria. Em considero una persona molt afortunada, perquè he pogut conèixer gent increïble arreu del món, i la continuo descobrint cada dia. Sovint se'm descriu com un amant, sempre positiu. M'agrada viatjar, somriure i il·lusió. 

Jugo a tennis des dels 6 anys. Quan tenia 15 anys vaig tenir l'oportunitat d'entrenar als Estats Units. Va ser una oportunitat que vaig aprofitar. Però amb 16 anys i mig vaig tornar amb crosses. Deu metges em van dir que no podria jugar mai més a tennis. Vaig decidir operar-me i veure. Afortunadament, nou mesos després, vaig poder tornar a les pistes de tennis. Vaig participar en uns quants tornejos i vaig rebre una oferta per estudiar a una universitat americana amb una beca completa per jugar a tennis. Després de graduar-me, vaig començar a treballar en empreses de màrqueting, mentre entrenava tennis.

La Kateryna juga més sovint padel amb homes.

fugir de la guerra

PM: La guerra t'ha obligat a fugir del teu país. Què va passar i com vas trobar refugi?

KY: Quan va començar la guerra, tot el que tenia en ment era posar la meva família a un lloc segur el més aviat possible! Van passar quatre nits sense dormir, molt fredes, moltes bogeries pel camí, però vam arribar a la frontera amb Polònia. Vaig passar deu dies a Varsòvia treballant i fent voluntariat, mentre pensava cap a on anar. Vaig trobar gràcia al tennis i una increïble organització espanyola... educat, que em va permetre descobrir l'acadèmia de tennis RCTB, a Barcelona. Es van oferir a formar la meva germana, així com 12 nens ucraïnesos, la qual cosa és absolutament increïble. Aquesta acadèmia els ajuda a realitzar-se com a tennistes i com a persones en general.

Un dels entrenadors principals, Mark, va tenir la idea d'ajudar els ucraïnesos, i això de moltes maneres. Van enviar autobusos a la frontera d'Ucraïna i van recollir centenars de persones, mentre enviaven tota l'ajuda mèdica, alimentària i d'altres tipus necessaris. De fet, vaig tenir molta sort! Gràcies a aquesta organització vam conèixer una família excepcional que ens va acollir i encara ens recolza. Ens tracten com a família, i és increïble com són amables i afectuosos! De fet, són els nostres àngels de la guarda!

PM: Espereu tornar a Ucraïna? Com veus el futur?

KY: Espero tenir l'oportunitat de tornar a casa amb seguretat, especialment per a la meva família. Espero que la meva família de tornada a Ucraïna pugui estar completament segura i no hagi de passar una o dues hores al dia a Internet per assegurar-se que tothom està bé. Vull poder viure en una ciutat on no sonin les sirenes i allà on se senti segur. Vull viatjar per tot el meu país com m'agradava fer. Vull que la gent del meu voltant sigui feliç i no tingui por del pitjor en cada moment.

Qualsevol ucraïnès amb qui parlis ara mateix et dirà que el seu futur només falten dos dies. Fins i tot si tens un propòsit a la vida, planificar més d'una setmana és gairebé impossible. Aquest també és el meu cas. Tinc uns quants objectius que vull assolir, però definitivament cap pla a llarg termini.

Número 1 de padel a Ucraïna

PM: A Ucraïna has jugat padel i tu eres el número 1? Com va anar ? Encara estàs jugant? Estàs intentant jugar a Espanya?

KY: Absolutament, m'encanta aquest esport! Ha estat un gran repte per a mi des del principi, i encara tinc molt per aprendre. Quan vaig tornar dels EUA, hi havia molt pocs clubs padel a Ucraïna. Jo era pràcticament l'única noia que jugava, així que vaig començar a jugar amb nois. Aleshores, cada cop més gent va començar a jugar, però jo jugava contra nois tres o quatre vegades per setmana, així que vaig millorar. Els nois no jugaven amb mi com amb una noia, pegaven de la mateixa manera: no és gaire cavalleresc, però l'esport és esport. Un any després, vaig ser número 1 a Ucraïna en el rànquing femení, i número 9 en el rànquing masculí. Em van permetre jugar amb homes, perquè amb les noies m'avorria.

Juga a padel, va ser gairebé el primer que vaig fer quan vaig arribar a Espanya. Era gairebé un somni. I aquí també, només jugo amb homes. Ara mateix no jugo professional, ja que estic centrat en el meu objectiu d'arribar al Top 100 del tennis platja. Actualment tinc 117 anyse, molt a prop del meu objectiu. Mentrestant, he guanyat dos tornejos de padel barrejat. M'agradaria molt trobar una parella del meu nivell i intentar jugar contra les noies a un alt nivell.

El Top 100 del tennis platja a la línia de visió

PM: També ets campió de tennis platja. Per què et vas introduir en aquest esport?

KY: El tennis platja és un esport que vaig descobrir a Miami, quan hi vivia. M'interessava molt aquest esport fins al punt d'enamorar-me'n. Pot semblar més fàcil, però aneu a córrer a la sorra unes hores, fent sprints, i ja en parlarem. Primer, només estava jugant per diversió, i després em vaig convertir en el 20 primer lloc del rànquing mundial avançat. Després vaig jugar uns quants tornejos professionals i vaig veure que tenia totes les possibilitats de jugar bé. Però la vida em va fer tornar a Ucraïna.

Aleshores vaig conèixer gent extraordinària, que va començar a treballar en la difusió del tennis platja a Ucraïna, on es va crear una federació. Després em vaig convertir en entrenador nacional. Avui tenim un grup excepcional de jugadors de tennis platja.

Abans de la guerra, jo i el meu company de tennis platja ja teníem planejat jugar tornejos i veure què podíem fer.

Quan va començar la guerra, jo i el meu company de tennis platja estàvem a Europa, on se celebren la majoria de tornejos. Hem decidit portar els colors del nostre país competint sota la bandera d'Ucraïna, per continuar recordant al món que realment necessitem ajuda i suport! Sense l'ajuda de tot el món en aquest moment, seria molt difícil! Per això estem molt agraïts a tots els que ens ajuden d'alguna manera!

jérome arnoux diari

Després de 40 anys de tennis, Jérôme cau a l'olla de padel el 2018. Des d’aleshores, hi pensa cada matí mentre s’afaita ... però mai no s’afaita pala a la mà! Periodista a Alsàcia, no té cap altra ambició que compartir la seva passió amb vosaltres, ja sigui que parleu francès, italià, espanyol o anglès.

etiquetes