Per tercer any consecutiu, la Ligue du Lyonnais de Tennis va confiar en els equips de Padel Lió central /Padel club de Lió per acollir el seu campionat regional Padel.

Malgrat una notable caiguda de la participació, a causa del gran nombre de torneigs d’aquest període estiuenc al departament, l’espectacle seguia allà.

Lopes / Moreau en el súper tie-break contra Boulade / Authier

Entre els homes, entre els favorits, la sortida de Johan Bergeron a la regió de Tolosa va ser compensada pels desertors del sud de Maxime Moreau i Laurent Boulade. Associats respectivament a Justin Lopes i François Authier, número 1 de la classificació de la FFT, van ser els favorits de la competició i no van decebre.

El primer dia de competició es va reservar per a les vuit parelles més baixes. Dividit en 8 grups de 2, només els guanyadors van obtenir el dret a unir-se a les 4 llavors de la taula final diumenge.

A la piscina 1, després dels dos primers partits ràpidament despatxats, la parella Hugot / Begis va sortir victoriosa en vèncer Ravet / Sánchez

A la piscina 2, després d’una pèrdua per lesió durant la competició, és després d’una aplicació estricta (però justa) de les normes i càlculs intel·ligents que la parella Gourin / Bonhomme es troba qualificada després d’haver perdut, no obstant això, contra la segona piscina ( Robin / Maurand).

Diumenge, l'àrbitre Lionel Mandrillon havia preparat una taula "TMC" per a les 8 parelles que encara estaven a la cursa. Després de ¼ finals sense problemes, els 4 equips millor classificats es reuneixen per competir pels dos llocs finalistes, classificant-se per a la següent etapa que conduirà als Campionats de França, un objectiu declarat de cadascun dels competidors que encara estan en cursa.

A la part superior de la taula, una defensa i una ruptura de ferro en cada set serà suficient perquè Lopes / Moreau contingui els dos bombarders Morillon / Desliens (6-4 6-3). A l’altra banda, la parella Authier / Boulade és superior a la parella número 1 del club local, Levrat / Miotto, que es va inclinar sense demèrit (6-2 6-3).

La final, pel títol honorífic de campió del Lyonnais 2017, està indecisa durant molt de temps abans de canviar durant el super tie-break a l'avantatge de Moreau / Lopes (3-6 6-3 10-2).

Alix Collombon i Jessica Ginier com a gran favorita

Entre les dones, com en moltes lligues, per no dir totes, la participació en aquests campionats és simptomàtica dels esforços pendents de desenvolupament. Només cinc parells a un nivell molt disparat havien respost "present". Jutge al seu lloc:

2 semifinals van guanyar 6-0 / 6-0 una final guanyada 6-0 6-1 i un tercer lloc 6-0 / 6-1.

Tanmateix, no es pot culpar als participants que tots van donar el millor d’ells mateixos. Però, òbviament, cal fer esforços i accions per atraure més jugadores femenines als nostres clubs i, naturalment, més competidores femenines.

Pel que fa als resultats, Alix Collombon i Jessica Ginier van confirmar la seva superioritat regional, però també van demostrar un bon progrés capaç de situar-los entre els favorits al títol nacional el proper mes de setembre. De fet, l'ambiciosa Marie Garranas / Marine Chaleard va explotar en vol durant la ½ final i la parella es va estampar Padel El Club de Lyon Line Meites / Laurène Bérard malgrat la seva experiència com a "àvia" i un alt nivell de joc no podia existir a la final davant l'agressivitat i la coherència dels dos "adolescents"

Per tant, amb l’etiqueta de favorits una vegada més, les parelles Moreau / Lopes - Authier / Boualde per als homes i Ginier / Collombon - Meites / Berard per a les dones, intentaran fer el pas final que conduirà als campionats de França durant interregionals els dies 9 i 10 de setembre.

I encara està en la instal·lació de Padel Lió central /Padel Club de Lió que les millors parelles de les lligues de Lorena, Dauphine-Savoie i corsos intentaran molestar la jerarquia!