Durant una entrevista concedida a Padel Magazine, Manu Garcia, un dels actors de la padel Francès, invertit en My Padel Botiga, anglès Padel Botiga i PadelXP, lliurat en el seu informe al padel.

Le padel, una línia de vida

Vaig començar a jugar padel fa molt temps. Jo tenia 15 anys, així que ja en fa XNUMX.

Jo vivia a Espanya i vaig tenir grans problemes de colze quan jugava a tennis. Com us podeu imaginar, vaig començar amb el tennis.

El meu fisioterapeuta ja estava jugant padel en aquell moment, i em va oferir fer la meva rehabilitació padel. Em va permetre continuar fent exercici. No vaig poder jugar a tennis durant diversos mesos, però vaig continuar fent esport gràcies a la padel.

Així que vaig començar aquest esport així i no vaig parar mai. Tan bon punt el meu problema al colze va millorar, vaig tornar a agafar tennis. Però després vaig continuar fent-ne algunes padel a més.

Després, quan vaig arribar a França, a Montpeller, no hi havia padel. Així que vaig relaxar-me durant 2-3 anys, després vaig començar a jugar de nou el 2013-2014 a Lille.

Manu Garcia tot somriu

"Les competicions estan darrere meu"

Com més jugo padel, més diners perdo. Perquè en lloc d'estar darrere del meu ordinador treballant, estic jugant. I la padel no m'aporta res perquè avui no sóc ni un professional ni un gran futbolista. padel !

I després no és perquè fa molt de temps que practiquem un esport que necessàriament som bons! Fa molt de temps que vaig començar padel, crec que estic fent bé, però tampoc sóc un gran jugador. Vaig fer moltes competicions, i crec que vaig arribar al cim del meu nivell, del que vaig poder fer. Així que avui no competeixo gens.

Faig uns quants tornejos però encara és oci: P250 o P500.

Le padel, només és positiu!

No he experimentat cap decepció en el padel. De moment, és un esport, una passió que només m'ha aportat coses positives. Vaig conèixer gent fantàstica, així que estic molt content.

Aleshores, pel que fa als meus èxits a la padel, Crec que vaig tenir la sort de poder treballar per a jugadors importants de la padel. Vaig treballar per a un gran lloc web de venda d'equips padel.

També en venc pistes padel. Així que crec que he tocat moltes facetes de la padel ja sigui al camp, a la raqueta...

Avui tinc diverses webs i una botiga física, així que estic bastant content amb el viatge que he fet i vull continuar desenvolupant-lo. També tenim molts projectes avui per a França sobre la venda de raquetes de neu padel.

Manu Garcia

Per a mi és un plaer poder parlar amb la gent cada dia, ajudar-los donant-los consells, també aprendre d'ells perquè cada dia, els clients, els companys m'ensenyen coses noves, i fins i tot els nostres competidors ens ensenyen coses perquè progressen tots junts.

El món de padel avui és un grup d'amics. Tots ens coneixem, treballem junts i ens agradem. Estic molt content d'haver pogut desenvolupar aquesta relació amb aquest seguici. Doncs el padel francament de moment, només és bo.

A poc a poc sí, però segur

Sóc dels que pensen que un desenvolupament massa ràpid no és bo. Cal fer les coses bé, amb calma i sobretot sense pressa.

Prenc el cas de Suècia per exemple, on tothom parlava de l'explosió de la padel a Suècia.

El punt en què estic molt content pel que fa a França és el fet que som moderats pel que fa al creixement de la padel. És cert que encara pensem que creixem massa lentament perquè encara ens agradaria que anés més ràpid, ens agradaria duplicar el nombre de llançaments en 2 anys...

Però avui si el padel s'està desenvolupant lentament a França, és a causa de la gran part administrativa. Els francesos tenim aquesta vessant administrativa on cal fer un munt de tràmits abans de poder obrir un club, i al final, paradoxalment, ens fa fàstic perquè ens diem que les coses es fan a poc a poc.

Però el creixement de padel a França s'ha suavitzat, la qual cosa vol dir que, per exemple, si demà hi ha una caiguda, serà menys brutal.

No anem a prendre una bufetada com la que està prenent Suècia actualment on el creixement ha estat tan exponencial que s'han trobat amb un excés d'estructures. Això vol dir que avui hi ha una oferta molt superior a la demanda a Suècia, per això els clubs tanquen cada setmana, cada mes. Aquest creixement exponencial no és bo.

I a França, personalment m'agradaria que les coses anessin una mica més ràpid perquè crec que entre el desenvolupament de França actual i el desenvolupament de Suècia hi ha un mitjà feliç, aquest mitjà feliç, el podem anomenar Itàlia per exemple. El creixement a Itàlia és molt més fort que a França, però molt menys extrem que a Suècia.

Així que sí, m'agradaria que anés més ràpid. Tanmateix, el que em tranquil·litza és que aquest creixement moderat fa que si demà hi ha estancament i pèrdua d'impuls a França, serà moderat. No veurem tancar 70 clubs en un any perquè el nombre de clubs que van tancar el 2022 a Suècia va ser un desastre.

Amb tot, encara estic content amb el desenvolupament que ha tingut padel a França.

La part administrativa, una autèntica molèstia

Avui, un dels principals obstacles al desenvolupament de padel per a mi, és tota aquesta vessant administrativa. És a dir, cal fer una petició increïble per poder posar una terra de padel en un club comunitari.

Però d'altra banda, al meu entendre, això és el que salvarà els particulars, ja que alguns particulars estan preocupats per la creació de padel en audiències.

Però també hem d'agrair a la FFT, perquè és un accelerador per al desenvolupament de padel.

Nous projectes per venir

Els llocs web i la botiga són ara la meva activitat principal. El lloc va ser creat aleshores per Julien Pes perquè hi havia una demanda real d'una gran selecció de raquetes al mercat francès.

Hi havia una web que ja estava establerta a França, gestionada per Vincent Brunet, el nostre company de Perpinyà. És un gran professional que fa una feina excel·lent, però que tenia una oferta una mica més limitada.

I hi havia una demanda real a França d'un gran nombre de marques, en comparació amb Espanya, per exemple, on ja hi havia 500 models diferents de raquetes.

Jo era el proveïdor d'en Julien, és a dir que li vaig vendre una solució que li permetia tenir molta opció de raquetes de neu. padel. Era molt intel·ligent i tenia una molt bona visió, ja que es va adonar que hi havia una gran necessitat a França i que els clients francesos volien moltes més opcions.

Així que va crear un lloc on des del primer dia, ja hi havia moltes raquetes a la venda. Va ser un visionari ja que avui, quan mirem els competidors francesos, i veiem els nous llocs que han aparegut des de Julien el 2019, tots tenen prop de 300 models.

També va ser una gran trobada per a mi. Va crear el lloc i em vaig unir a ell després del post-Covid. Després vam començar a treballar junts, vam continuar invertint en llocs web: El meu Padel Botiga, anglès Padel botiga, PadelXP també que va ser creat per Régis, el meu soci principal avui.

Tres webs que funcionen bé, estem contents! Tenim una botiga física a Pau que funciona molt bé. El vam obrir fa un any i mig, després vam ampliar al cap de 1 mesos. Això vol dir que la botiga va funcionar bé i, per tant, vam poder duplicar la superfície de venda.

és Fred Richeme, que n'és el cap caquesta botiga i qui és el nostre responsable de lloc a la botiga, però també a la part logística.

Manu Garcia Anglès Padel Botiga

Tenim projectes a França, inclòs un projecte que va una mica endarrerit al sud de França, però que hauria de sortir de terra el 2023, és un nou format de botiga. I després, estem treballant per desenvolupar una xarxa de franquícies a França.

Tenim moltes ganes de desenvolupar la xarxa i tenir 10-20-30 botigues franceses Padel Compreu al territori francès en franquícies !

Eleonore Coulibaly

Quin plaer ser periodista enmig del padel, un esport atractiu en creixement. Espero que gaudiu del contingut ofert. Ens veiem aviat potser a les pistes!