El número 25 francès, Manuel Vives, va anar al micròfon de Padel Mag durant el Greenweez Paris Premier Padel Major. El jugador en ascens ha acceptat mirar enrere el seu debut a la padel, sobre el que ha canviat per a ell en els últims mesos així com sobre les seves ambicions.

"Va canviar molt el meu joc"

Padel Magazine : Des de quan jugues padel ? Què va fer que en pocs mesos tinguéssiu aquest ascens meteòric a França?

Manu Vives "Fa tres anys que jugo a futbol. padel aproximadament, i una mica menys d'un any que m'hi dediqui. Ja havia començat a entrenar augmentant una mica més el ritme: dos o tres entrenaments per setmana. Fa quatre o cinc mesos que no entreno gaire. Però el que va canviar va ser abans del P2000 que vam guanyar amb Yann a Perpinyà, vaig fer una setmana a Barcelona a l'acadèmia de Pablo Ayma. Va canviar molt el meu joc, i només aquest petit impuls on vaig agafar una mica de nivell va marcar molt la diferència a França.

Així que et fa venir ganes d'invertir totalment, vaig a Espanya per fer-ho i crec que tinc molt marge de millora. »

Manuel Vives Yann Auradou FFT Padel Tour Perpinyà 2022

"He avançat molt en defensa"

Padel Magazine : Què va fer evolucionar el teu joc?

Manu Vives : “He avançat bé en defensa, perquè tinc grans llacunes en defensa que sempre arrossego. Però hi vaig avançar molt amb les finestres, vaig aprendre una mica més a temporalitzar i fins i tot a destacar el joc del meu company perquè ell mateix pogués fer la feina per mi. I sobretot és el fet de jugar una setmana sense parar amb jugadors de molt nivell, és una cosa que no faig mai a França. Canvia molt tenir ritme, jugar amb bons jugadors, tenir volum de joc, canvia molt. I beneficiar-se dels molt bons consells d'en Pablo també. »

"Les meves qualitats atlètiques del tennis es van enganxar perfectament amb el padel"

Padel Magazine : Tornarem al principi de la teva història. Volem saber què et va fer passar del tennis padel.

Manu : "No estava malament al tennis, tenia 0/6 quan tenia 17 anys. Després vaig passar tres anys de lesions, dels 17 als 20 anys. També va ser molt dur físicament i mentalment, i va ser cap als 19 anys que vaig descobrir padel. Vaig tenir dolor al tennis i una mica padel. Així que m'hi vaig posar, vaig entrar ràpidament al joc, vaig acceptar jugar amb les finestres. Em vaig divertir ràpidament.

Les meves qualitats atlètiques del tennis coincideixen perfectament amb el padel. Vaig veure que no estava malament i que hi havia molta menys competició que al tennis. Et fas fort ràpidament i això és una cosa que em va encantar de seguida. Des de llavors m'han apassionat completament padel. "

Manu Vives 4Padel Bordeus 2021

Padel Magazine : Què va fer que el tennis fos tan complicat i per què padel has tingut algun problema?

Manu “Tampoc va ser complicat al tennis. És que hi ha molts jugadors molt bons al tennis padel som menys. Al tennis sóc molt explosiu, tenia molt bon braç, estava molt relaxat i vaig molt ràpid. És una cosa que funciona perfectament padel i que trobem en el meu joc: sóc molt ràpid, em moc ràpid, aixafo molt bé i ja està.

Com que juguem sobre catifa i no sobre terreny dur on hi ha menys relliscades, suport menys fort, amb resistència és més fàcil padel. El fet que hi hagi catifa i sorra, absorbeix els cops crec. »

A França sempre al costat de Yann, però amb qui a Espanya...?

Padel Magazine : Què us depara el futur? Jugues amb Yann Auradou, però és una parella que durarà?

Manu : “No vam jugar molt bé abans d'ahir, va ser especialment dolent. T'ho torno a dir, vas ser dolent, però no importa, sempre m'has portat i és gràcies a tu que sóc aquí. Juga molt molt bé.

El futur és anar a Espanya des de l'inici del curs, després del P2000 del Pyramides. Vaig a Espanya un any per entrenar-me a fons. Realment canviarà la meva vida.

A França sempre estaré al costat de Yann, perquè és un dels millors jugadors francesos i li estic molt agraït per tot el que ha fet per mi. Així que continuarem junts.

A Espanya encara no ho sé. O amb un dels francesos amb qui vaig: hi ha els meus amics Dylan Guichard, Julien Seurin, Philémon Raichman. També hi haurà Ben (Tison) i Scat'. Entrenarem tots junts, serà molt bonic. Potser serà un dels francesos o un jove prodigi espanyol que tocarà al meu costat. »

Per seguir l'entrevista íntegrament, passa aquí:

Nasser Hoverini

Apassionat del futbol, ​​vaig descobrir el padel el 2019. Des de llavors, ha estat un amor boig amb aquest esport fins al punt d’abandonar el meu esport favorit.