Després de jugar els seus dos primers tornejos internacionals padel (FIP Rise Sydney i FIP Promotion Melbourne), l'ambaixador fundador de Padel Austràlia Patrick Rafter explica la seva història amb padel i fa balanç d'aquestes dues competicions.

Més difícil del que s'esperava, fins i tot per a un antic número 1 de l'ATP...

"He sentit parlar del padel fa uns 15 anys, però realment no hi vaig fer cas. Ara m'agradaria haver començat a jugar aleshores...

Fa aproximadament un any, un bon amic meu l'estava jugant i em va dir que l'havia de provar, així que ho vaig fer! Al principi vaig estar bastant dolent, però ràpidament vaig aprendre els conceptes bàsics. Tinc molta sort de tenir un veí que té un curt padel on vivim, Matt Barrelle. Va ajudar a presentar el padel a Austràlia i tinc sort perquè em va donar accés a la seva cort. A Austràlia, encara no hi ha moltes pistes, però l'interès està creixent".

"M'agrada molt la complexitat del joc. És una barreja entre l'esquaix i el tennis, però m'adono que és més important tenir habilitats defensives que no pas ofensives, i això és una cosa que he d'aconseguir integrar. Sincerament, vaig pensar que podria aixafar un jugador padel amb volees i cops potents, però no, no i no!”.

Un gran desenvolupament a Austràlia

"Estic molt interessat en veure com evoluciona l'esport. Encara està en les seves primeres etapes, i tinc moltes ganes d'implicar-me per ajudar a créixer l'esport, i potser fins i tot invertir en la creació d'un o dos centres”.

"Òbviament, els costos de crear i llogar jutjats aquí a Austràlia són problemes que s'han de resoldre, però la comunitat hi és. L'aproximació és més fàcil que per al tennis, la raqueta és més petita i les pilotes reboten menys. Els moviments són més curts i les pilotes tornen constantment als teus peus. Molt a agradar del padel, anem a veure què passa en els propers deu anys a Austràlia, no puc esperar a veure-ho".

El tornarem a veure a les pistes?

“Tinc obertes totes les meves opcions per veure on em porta aquest esport. Potser jugaré alguns esdeveniments veterans per a Austràlia, realment no ho sé encara".

“Tothom tindrà els seus punts forts i febles. padel. Els jugadors de tennis són la majoria dels convertits a l'esport a Austràlia, i deixar de jugar a tirs de tennis és una cosa molt difícil. La pilota fàcil al tennis no és necessàriament fàcil padel. A més, les habilitats defensives són difícils d'aprendre, és una cosa que realment necessito millorar i trigarà temps entre el got, el gir i la velocitat de la pilota...

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !

etiquetes