Trobem Paul Daulan, el protagonista de la sèrie En el cor du padel després de sis mesos passats Padel Stuff Bilbao, sota el lideratge de l'exjugador professional Andoni Bardasco.

Deu anys en sis mesos...

“Les àrees on més he millorat com a jugador són la defensa i la comprensió del joc en general: el moviment, la gestió de la velocitat, el ritme, els xuts emmascarats...

A Pau no vaig fer classes, em vaig deixar al meu sol: vaig jugar, vaig millorar una mica però encara vaig mantenir les meves faltes. Quan coneixes algú com Andoni, que coneix molt aquest esport i totes les seves facetes, és un gran impuls per a la progressió. Estem parlant d'algú que estava entre els millors del món, que va ser entrenat per entrenadors de nivell internacional, com Gaby Reca, Horacio Clementi...

Al ritme que anava abans de marxar a Bilbao, m'hauria trigat deu anys a progressar com he fet els últims sis mesos! Quan vaig arribar, em va fer entendre que no sabia moure ni defensar, que sempre estava lluny de la pilota... De seguida em vaig adonar que hi havia feina per fer!”.

Debat entre Paul Daulan i Andoni Bardasco padel

Objectiu validat: progressar com a entrenador

“A França vaig fer el TFP, és molt bo per aprendre a crear una sessió, per conèixer els principis fonamentals d'aquest esport. Això és més que suficient per dirigir-se a un públic a un nivell d'iniciació, però cal una formació més profunda per poder entrenar jugadors competitius. I això és exactament el que he estat fent durant els últims sis mesos.

Com a professora, m'agrada perquè tinc públics completament diferents. Tinc jugadors de tots els nivells, joves que somien amb ser professionals, però també nous que no han fet mai esports de raqueta! Això em permet millorar en totes les àrees i ampliar el meu ventall de competències”.

Un nou paper dins Padel Stuff

“Cada cop participo més en tots els cursos que organitza l'Andoni i cada dia dono més classes. Això ve d'una petició meva i la idea és convertir-me en entrenador a temps complet Padel Stuff A partir de setembre.

Ens portem molt bé amb l'Andoni, hem desenvolupat una excel·lent organització que em permet florir tot satisfent una necessitat.

Debat Bardasco Daulan Inaki Padel Stuff bilbao

Com he dit anteriorment, tenim tant principiants com jugadors que competeixen, encara que sigui d'alt nivell, amb el número 1 basc menor de setze anys, tennistes que han jugat a l'ATP, jugadors que participen al FIP Tour... Andoni s'encarrega dels jugadors al matí, veu totes les seves àrees de progrés, i a la tarda els faig treballar en aquests àmbits prèviament identificats.

Hi ve molta gent, gent de tot arreu, i finalment hi ha lloc per a un professor addicional. Així que la idea és que em quedi almenys un any més.

I després, com ja sabeu, hi haurà un segona temporada de Al cor de padel, amb un altre jugador, i és interessant que també puc ajudar una mica aquesta persona, transmetre-li a la meva manera tot el que m'ha ensenyat l'Andoni”.

Guanyar credibilitat

“L'objectiu quan vaig decidir venir a Bilbao era millorar com a jugador per ser més creïble com a entrenador. Guanyar nivell per poder transmetre més coses i també poder ajudar a jugadors amb més experiència.

Actualment entreno de mitjana tres cops per setmana: tenim un grup amb l'Andoni, però de moment no estic fent torneigs perquè no tinc temps. Només he jugat un torneig a Bilbao des de la meva arribada. Si pogués m'agradaria poder fer més, fins i tot tornar a França per jugar més, però sense cap ambició esportiva real. La idea seria fer-ho més per diversió, per posar en pràctica allò que estic treballant, per veure el meu progrés en un context competitiu. De moment no tinc prou temps per fer-ho, però en el futur tinc la intenció de tornar a participar en tornejos”.

Paul-daulan-Padel-stuff-part-pista-of-padel

Àrees a treballar seguint Al cor de la padel

"Sempre he de millorar en tot allò relacionat amb jugar tirs per sobre: bandeja, vibora, smash... En l'enfocament d'Andoni, has de ser bo a la línia de base per ser bo padel. I com que treballa a llarg termini amb mi, primer va voler posar les bases d'alguna manera que em permetessin progressar de manera sostenible. Per fer una història llarga, he passat relativament poc temps a la xarxa durant els últims sis mesos! (riu)

Però ara que he pogut aprendre algunes habilitats bàsiques, ens podrem divertir i practicar tot allò relacionat amb les pilotes altes!”.

Paul Daulan Al cor de padel bandeja padel stuff

Les diferències amb França

“Aquí, els jugadors en general són força bons en defensa. En termes generals, independentment del nivell, la gent primer busca ser precisa, no equivocar-se abans de voler fer tirs decisius. A França, sovint veiem jugadors més agressius, que busquen guanyar punts. És una diferència d'estat d'ànim que prové del fet que a França els jugadors de padel sovint provenen del tennis, mentre que a Espanya hi ha una cultura de padel Durant anys. En última instància, té tot el sentit i la diferència en la filosofia s'hauria de reduir amb el temps".

Una nova celebritat?

“És cert que quan la gent ve a l'acadèmia, sovint em diu que m'han vist Padel Magazine. Òbviament, és agradable veure que la gent segueix la sèrie, però encara no estem en el punt en què podem parlar de fama! (riu)”

Tornarem a fer els comptes a final de temporada!

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !