Present a Padel Horitzó per Nacional 1 interclubs per animar la seva xicota Wendy Barsotti i admirar l'espectacle, el jugador professional d'handbol Valentin Porte ens parla del seu amor per padel.

Destre a handbol, esquerrà dins padel

“A l'handbol sóc esquerrà, una característica que em diferencia al camp. Però quan es tracta de padel, jugo amb la mà dreta. És una situació que, crec, limita una mica el meu progrés en aquest esport. Si jo jugués amb la mà esquerra padel, estic convençut que podria fer més i estar més còmode. Però la natura m'ha fet més còmode amb la mà dreta, així que m'he adaptat.

El problema actualment és que tinc un vessant competitiu, així que vull competir i intentar escalar el rànquing (Nota de l'editor: actualment és el 2378), però realment no és possible perquè tinc una feina en el temps de gran feina de l'handbol... jugar per diversió i tinc la intenció de millorar encara més".

Li bat el cor...

El meu cor es mou entre diversos clubs, sobretot pels vincles personals i amistosos. Sóc partidari de Palavas, on juga la meva xicota i on tinc molts amics. Hi vaig regularment per jugar, però oficialment sóc membre del club Hauts de Nîmes. Les negociacions estan en marxa amb Palavas, i qui sap, potser canviaré de club aviat!

Dues setmanes a Espanya per progressar

"He d'admetre que fer classes probablement seria beneficiós per a la meva tècnica i la meva comprensió del joc, però, amb la meva agenda ocupada, és difícil trobar espais per fer classes. Així que, sempre que tinc un moment lliure, prefereixo organitzar un joc amb els amics. Tinc l'oportunitat, potser gràcies a la meva formació esportiva, d'assimilar ràpidament tècniques i estratègies només observant. Veure tornejos o vídeos m'ajuda molt.

Aquest estiu, vaig passar dues setmanes a Espanya per entrenar seriosament i vaig veure com les lliçons amb bons professors poden accelerar el progrés”.

Els jugadors d'handbol tenen el seu lloc padel

"El que agraeixo especialment padel, aquest és el seu aspecte col·lectiu. Encara que només som dos per equip, la comunicació i l'assistència mútua són fonamentals, igual que a l'handbol. Amb la meva parella, Rémi Desbonnet que és porter d'handbol de les seleccions de França i Montpeller, hem desenvolupat un vincle que ens permet entendre's fàcilment.

Aquesta química ens ha ajudat a progressar i a assolir nivells de competència que mai ens imaginàvem, com una taula P1000. I després, hi ha aquest plaer de desafiar els jugadors de padel, per demostrar-los que tenim el nostre lloc”.

“Passar de l'handbol a padel, està canviant el món. D'un esport de pilota a un esport de raqueta, la transició no és fàcil, sobretot per a algú com jo que no té formació en esports de raqueta. El que trobo en ambdues disciplines és la importància del col·lectiu, l'estratègia i la comunicació. Amb Rémi, apliquem padel principis de l'handbol.

És aquesta transferència de competències la que ens aporta un avantatge. Tenim una manera diferent d'enfocar els partits. EL padel també em permet escapar, allunyar-me de la vida professional quotidiana de l'handbol. És una alenada d'aire fresc, una manera de conèixer gent nova i viure experiències diferents”.

Un equilibri per trobar

“Trobar l'equilibri entre la meva carrera professional a l'handbol i la meva passió per padel és un autèntic repte. Amb un horari ple d'entrenaments, partits i viatges, no sempre és fàcil fer-hi temps padel. Tanmateix, no puc imaginar els meus dies de descans sense activitat física. Sóc el que podríeu dir hiperactiu, excepte, per descomptat, quan estic molt cansat.

Els meus entrenadors no em prohibeixen estrictament practicar altres esports els meus dies de descans, sempre que no perjudiqui el meu rendiment a handbol. Segur que el dia que comenci a treure la llengua al terreny de joc, em diran que pari”.

La seva diagonal amb Alix Collombon...

“Encara no he tingut l'oportunitat de jugar diagonals amb Wendy, però és una cosa que estem considerant. Fins ara hem jugat uns quants partits junts, i he de reconèixer que tenim un lleuger avantatge sobre ella. Tanmateix, vaig fer una diagonal amb Alix Collombon, Estava molt cansat, sortia d'un torneig, ella estava en gran forma i encara hi havia partits ajustats, però em vaig endur 6-0... Sé que estava a prop, no sé, no vaig agafar 40 -0 en tots els partits de totes maneres. Però hi haurà venjança!"

Dorian Massy

Nou seguidor de padel, Em fascina aquest esport dinàmic que combina estratègia i agilitat. Trobo en el padel una nova passió per explorar i compartir amb tu Padel Magazine.