La primera semifinal masculina de la jornada va enfrontar les parelles Navarro/Chingotto i Stupaczuk/Di Nenno. Quina batalla entre les dues parelles formada aquesta temporada: després de més de 2 hores 40 minuts de lluita, va ser la parella argentina la que s'ha imposat, 5-7, 7-6 (3), 6-0.

Després de la seva derrota de la 16a final Al Greenweez Paris Major, els "Superpibes" es van trobar a les semifinals d'un torneig enfrontant-se a una parella confiada. Aquest cartell semblava una venjança després de la final Humana Padel Open de Tolosa, guanyat per la parella argentina.

Primera ronda exitosa

Inici de fanfàrria per a la parella Navarro/Chingotto. Si estalvien un primer punt de trencament en el primer partit, l'espanyol i l'argentí imposen el seu joc als seus rivals. La guitarra haurà rugit des del proper partit, un primer descans a la mà, molt ràpidament confirmat.

Això sense comptar amb l'esclat d'orgull dels “Superpibes”. Derrotats durant els dos primers punts d'or, Stpua / Di Nenno van aprofitar un desacord entre Chingotto i Navarro per esborrar el descans per darrere i tornar a encarrilar en aquesta primera volta. Torna al 3-3.

Alguns signes de molèstia apareixen a Fede Chingotto, després de diversos errors en la seva dreta. Tanmateix, ell i Paquito van aconseguir recuperar les regnes del partit i aturar la remuntada de Stupa i Di Nenno.

Les oportunitats de trencament se succeeixen tant com els punts d'or. Sòlids, els dos equips van aconseguir mantenir el seu compromís i, després de cinquanta minuts de joc, el marcador va quedar empatat: 4-4.

Anem cop per cop en aquesta part i cap dels dos equips aconsegueix desvincular-se del marcador. Caldrà esperar al dotzè partit per fer un nou descans, que suposarà la victòria de la primera volta del Chingotto/Navarro. Un duel molt equilibrat entre aquests dos equips en aquest conjunt, que va durar 1h07.

Puntuació del primer set: 7/5.

Stupaczuk/Di Nenno, gastat

Segon conjunt de paritat entre els dos equips, cadascun guanya el seu servei. Però la parella Chingotto/Navarro fins i tot va tenir una mica d'impuls inesperat durant el primer partit: mentre havien perdut el punt, la pilota va caure dels pantalons curts de Federico Chingotto. Ho recordem a les padel, si la pilota cau de la butxaca del jugador per primera vegada, s'ha de tornar a jugar el punt. En lloc d'un possible punt de trencament per als "Superpibes", el partit va ser finalment guanyat per Navarro/Chingotto.

Tot i això, el conjunt va girar en avantatge dels “superbibes” que van aprofitar un mal joc per part dels seus rivals, al servei de Paquito Navarro. Aconsegueixen el primer descans d'aquesta segona volta, després de diversos partits ben jugats pels servidors.

Físicament, ens sentim millor Stupa i Di Nenno, a la meitat de la segona ronda. A la diagonal esquerra, Franco Stupaczuk treu avantatge en els intercanvis. Acostumen a guanyar la segona ronda. Navarro i Chingotto no es van rendir i fins i tot van aconseguir recuperar el descans. 5-5, com en el primer set.

Els “Superpibes” de seguida van recuperar l'avantatge i fins i tot van aconseguir un set de 6-5, però un gran error de Franco Stupaczuk va tornar a posar els seus rivals al joc. Lluny de distreure's, la parella argentina va guanyar el tie-break i va reiniciar aquest partit.

Resultat segon set: 7-6 (3).

Victòria per nocaut

Últim set i comencem volant amb quatre punts de descans per a la parella Chingotto/Navarro. Els salven intel·ligentment Franco Stupaczuk i Martin Di Nenno. Aleshores, la parella argentina es va desplegar i va imposar dotze punts seguits als seus rivals, avançant ràpidament per 3-0 en aquesta tercera ronda.

Desorganitzat pel joc agressiu de Stupaczuk/Di Nenno, Paquito es troba sovint a la dreta i Chingotto a l'esquerra, per a la seva gran desgràcia. Els finalistes del Greenweez Paris Major es van enfonsar en aquesta darrera ronda i van ser dominats en gran mesura en els intercanvis. El marcador és pesat, 5-0 després de només vint minuts de joc.

Els Superpibes, muntats sobre fonts, no deixen res als seus adversaris. I en un partit equilibrat a les dues primeres jornades, Franco Stupaczuk i Martin Di Nenno van fer fàstic a Paquito Navarro i Federico Chingotto, infliint-los un 6-0.

Després de la derrota per part de París, la parella argentina va tornar a la final, no sense espantar-se. Resultat final: 5-7, 7-6 (3), 6-0.

Haurem d'esperar una mica més per conèixer els seus rivals, a la segona semifinal de la jornada. Qui arribarà a la final del Màster de Madrid, Coello/Tapia o la parella sorpresa Gutiérrez/Gutiérrez?

Gwenaelle Souyri

Va ser el seu germà qui un dia li va dir que l'acompanyés a una pista. padel, des de llavors, Gwenaëlle no ha sortit mai de la cort. Excepte quan es tracta d'anar a veure l'emissió de Padel MagazineDe World Padel Tour… o Premier Padel...o els campionats de França. En resum, és una fanàtica d'aquest esport.