Fa tan sols 4 anys, i es pot dir que el nivell de padel a França, els homes i les dones no tenen res a veure amb el que veiem avui.

Molt menys competidors

A principis de 2016, padel encara debutava a França i el darrer jugador va ser classificat 419è ... estem lluny del petit desenes de milers de competidors que trobem avui, gairebé 5 anys després!

Observem que entre els jugadors que apareixen en aquest rànquing tenint en compte el Resultats del 2015, Johan Bergeron, Justin lopes, Jeremy Scatena, Robin Haziza o Francois Authier ja eren membres forts del Top 10 francès.

D’altra banda, hi havia algunes peculiaritats a tota la classificació que ens semblen força inversemblants en l’actualitat, com ara Thibaut Perreon (29è) abans Bastien Blanque (32è) et Max Moreau (41è), o fins i tot Sébastien Ruiz de Conejo (56è) abans Jérémy Ritz (58è) et Loïc Le Panse (68è)!

mannarino ruiz de conejo le paunch campos france 2015 padel

S'ha d'entendre que en aquell moment n'hi havia molt menys tornejos, i sobretot menys ben distribuïts entre les regions. Notem per exemple que 12 dels 22 primers jugadors provenien del Lyonnais. A més, com encara pot ser una mica així, hi ha hagut una gran diferència de nivell entre els diferents torneigs classificatoris per als campionats francesos, que van tenir la seva importància a la classificació.

Finalment sol es van tenir en compte els 4 millors resultats, en comparació amb les 10 actuals. A més, la classificació no s’actualitzava cada mes.

Franck Binisti davant de Bastien Blanqué!

Per deixar constància, a 2015, Les campionats departamentals van ser classificatoris per al Campionat de França (avui hem de passar per una fase regional). Però no hi va haver cap fase de classificació a les Yvelines. El parisenc Franck Binisti per tant, va ser registrat per a l'ocasió al comitè de les Landes de Côte Basque Béarn, al costat del resident de Laval Justin Garner.

Una victòria al departament que es va disputar Saint Jean de Luz, després quarts de final al Campionat de França, va permetre a Franck Binisti accedir al 23è lloc del rànquing francès ! És 9 llocs per davant de l'actual triple campió de França Bastien Blanqué !

Garnier Binisti, campió departamental CBBL 2015

Entre les noies, noms coneguts entre els 15 primers

Igual que amb els nois, alguns dels millors jugadors francesos actuals ja estaven entre els millors classificats: Laura Clergue (1) i Audrey Casanova (1), Géraldine Sorel (3), Emmelien Lambregts (6), Line Meites (6), Oceane Kik (13), Riu Anaïse (15) ... Aleshores totes aquestes noies eren davant d’Alix Collombon (22) ...

clergue casanova sorel godard france padel 2015

Diversos jugadors de l'actual equip francès: Jessica Ginier, Léa Godallier o Mélissa Martin, encara no havien fet els seus primers passos als torneigs de padel !

Tant per a homes com per a dones, les coses han canviat molt! Per a aquells que vulguin consultar el rànquing en la seva totalitat:

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !