Entrevistem Thomas Leygue, que celebrarà la seva segona selecció amb l'equip francès al Campionat d'Europa del 2021, a Marbella.

Un gran canvi des dels Campionats d’Europa del 2019

Padel Magazine : Thomas, celebraràs la teva segona selecció després del Campionat d’Europa del 2019, què ha canviat des d’aquesta primera selecció? Té noves ambicions?

Thomas Leygue: "Durant els campionats de Roma, fa gairebé dos anys, només havia estat entrenant dos o tres mesos a Espanya. Les meves ambicions sempre han estat les mateixes, els meus objectius són els mateixos. Però amb el temps, l’entrenament, el nivell de joc, el físic, tot ha millorat en dos anys, per a mi la diferència és enorme. Tinc només 5 anys padel, així que 2 anys fan una gran diferència, són gairebé la meitat! ”

Padel Magazine : Fa un temps tenies moltes ganes de jugar a l'esquerra i avui et trobes a la dreta. Creieu que aquest canvi de bàndol us va ajudar a evolucionar més ràpidament?

Thomas Leygue: "Quan vaig començar el padel, Jugava bé. I després, vaig passar a l’esquerra perquè tothom em va dir que, tenint en compte les meves qualitats, hauria de canviar de bàndol. Em vaig divertir molt a l’esquerra i em vaig quedar atrapat una mica per aquest costat. Amb Nicolas Trancart a França, era obligatori jugar a l’esquerra de totes maneres. Però llavors vaig estar obert a poder passar a la dreta. El meu vell entrenador, Gaby Reca, volia que jugués bé. I quan Bastien em va venir a fer un projecte amb mi a França, ni tan sols en vam parlar. De totes maneres, hi vaig estar obert, sempre vaig pensar que si tenia algú a l’esquerra fent la feina, podia evolucionar a la dreta. Avui sento que el meu nivell a la dreta és gairebé tan bo com el meu nivell a l'esquerra ".

Thomas Leygue defensa contra l'esquena Santander Open WPT

Sis jugadors per sobre del lot a França

Padel Magazine : A part d’alguns executius que semblaven segurs de totes maneres, creieu que les pràctiques van ajudar tothom a estar d’acord?

Thomas Leygue: “Sense ser dolent, crec que el tècnic va haver de fer la seva elecció amb els jugadors 7 i 8. Al campament, tampoc no dic que hi hagués una gran diferència, però era força evident, pel que fa al nivell, que hi havia sis jugadors que estaven per sobre. Llavors vam notar que Ben també era superior. Però, tot i així, vam sentir que hi havia sis persones que estaven més segures de ser preses. Però els jugadors que esperàvem menys han sorprès, amb un nivell de joc força interessant ”.

Padel Magazine : Qui són aquests jugadors que van sorprendre?

Thomas Leygue: “Em va sorprendre força el nivell dels jugadors que hi ha darrere i que no entrenen a Espanya: Jérôme Inzerillo, Yann Auradou, JT Peyrou. Jérôme, havíem vist en els diversos torneigs que començava a apropar-se als millors i que tenia el nivell que esperàvem. D’altra banda, JT i Yann, que s’entrenen una mica pel seu compte, ens van sorprendre gratament! ”

Padel Magazine : Avui, ets el jugador més jove de la selecció, creus que aviat veurem altres jugadors de la teva generació o fins i tot una mica més grans a l’equip de França?

Thomas Leygue: "Sí, espero veure altres joves de l 'equip francès de padel en els propers anys, fins i tot si l’equip tal com és avui em sembla molt bo! ”

"Vés a buscar una final"

Padel Magazine : A l’equip francès, esperes jugar amb Bastien o no necessàriament?

Thomas Leygue: "L’objectiu és aconseguir una final amb l’equip de França. No marxem amb l’objectiu de jugar junts, marxem amb l’objectiu de jugar a l’equip de França i estar a la final. La idea serà fer que l’equip sigui el més competitiu possible en comparació amb els adversaris als quals ens enfrontarem. Tenim la sort que Jo i jo puguem jugar a la dreta i a l’esquerra per poder modificar les composicions segons els partits. Durant el campament, em vaig entendre bé amb tots els jugadors amb els quals vaig jugar, així que tot va bé! ”

Padel Magazine : Parles de fer una final, la idea és poder guanyar a tots els equips excepte espanya ? Quines creus que són les nacions més formidables?

Thomas Leygue: “Espanya és impossible de superar. Així doncs, l’objectiu serà vèncer a tots els altres països ... Les nostres nacions rivals seran Suècia, sobretot Itàlia, però també Anglaterra, encara que els consideri més forasters! ”.

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !