Per a aquesta segona etapa del Masters of Padel Lyonnais va disputar a Padel Lió central (Padel club de Lió) vam haver d’empènyer les parets per donar la benvinguda a tots els participants que desitjessin lluitar! Durant 3 dies, no menys de 32 parelles d’homes i 10 dones de Grenoble, Niça, Canes, Marsella o Perpinyà, que van lluitar pel títol. Les victòries sorpresa de Pier Gauthier / Laurent Boulade i Virginie Pironneau / Géraldine Sorel testimonien un cert esperit de venjança!

Molt bones victòries per a Virginie Pironneau / Géraldine Sorel

En primer lloc, per a les dones, l'associació sense precedents, però tan eficaç, de Virginie Pironneau / Geraldine Sorel va tenir raó en el regnat incontestable dels esdeveniments lioneses de les campiones franceses Laura Clergue / Audrey Casanova. Però no superem a aquests campions tan fàcilment, haurà estat necessari superar la pèrdua del primer set i esperar el quart punt del partit durant el super tie break per arrabassar la victòria (4-4 6-6 3-11). Llicència recent a Padel Virginie Pironneau, del Club de Lyon, demostra així que jugar a casa és especialment important fins i tot a Padel ! Geraldine Sorel, per la seva banda, es va mantenir en dues derrotes a la final contra aquests mateixos oponents en aquestes pistes, va ser massa!

Durant les rondes anteriors, aquestes dues parelles hauran pogut mesurar tots els progressos aconseguits pels competidors locals, Alix Collombon / Jessica Ginier al capdavant. Aquestes darreres derrotes només a les semifinals per part dels campions de França després d’una bona lluita, òbviament, tenen un futur brillant en aquest esport. L'adaptació de les seves grans qualitats de tennis al Padel encara està en curs, però la seva associació ja té poc equivalent a la regió. I no són Line Meites i la seva nova parella Carine Vidal, superada pel tercer lloc, qui diran el contrari!

Pier Gauthier / Laurent Boulade com a guerrer

Per als homes, tenint en compte la densitat del camp, guanyar una de les 8 piscines de classificació per unir-se a les 8 primeres llavors de la taula final ja era un gran èxit. Les principals víctimes d’aquesta primera ronda són els campions de la regió del Dauphiné del 2015, Jean Charles Colas-Roy / Alexandre Perilhon. Aquests últims es consolaran diumenge guanyant la taula del 17è lloc contra Jérôme Xambeu / Fabien Laguna.

A partir dels vuitens de final, les llavors 4 (Arnaud Taboni / Romain Dubost-Chavrier), 5 (Clément Arcangeli / Olivier Chaix) i 8 (Laurent Bériard / ArnaudChaffanjon) mosseguen la pols abans de l’últim dia de competició.

Als quarts de final, la part alta de la taula ofereix a Pier Gauthier / Laurent Boulade que esborri la seva clara derrota a la final de la primera etapa d’aquesta sèrie de torneigs 7 dies abans a Chassieu. No van desaprofitar aquesta oportunitat i van eliminar prematurament el cap de sèrie número 2 de la taula (Justin Lopes / François Authier) de 9 partits a 5 per després fugir amb força facilitat a la final. Sense treure res de la bona actuació dels seus botxins David Miotto / Jean Yves Levrat, els campions del Lyonnais 2015 Serge Reisinger / Simon Desliens van ser eliminats després d’una mala actuació.

Al final de la taula, Pierre Etienne Morillon / Johan Bergeron eviten el partit de trampa als quarts contra Lionel Vinciguerra / Sébastien Corbelli i reforcen la seva posició a la mitja part contra l’últim classificat encara a la cursa Bertrand Contzler / Olivier Carlier.

La final va ser espectacular i disputada, fins i tot arribant fins i tot a un nivell de joc rarament vist Padel Centre de Lió. Amb el suport d’un gran públic, el primer set va ser guanyat brillantment per Morillon / Bergeron (6-4). A la segona, Boulade / Gauthier va augmentar el to i va empatar (6-1). El súper tie-break, una mena de llançaments o cues, una de les fantasies dels formats de joc imposats per la FFT, us deixarà l’alè. Cada parella estalviarà punts de partit abans que la moneda caigui al costat sud per oferir a Boulade / Gauthier la primera victòria del torneig. Per a Morillon / Bergeron després d’un període d’adaptació necessari, aquesta final planteja alguns dubtes que el seu canvi de bàndol de joc havia despertat.

Amb una victòria i una derrota a la final al seu abast, la classificació per a la final d’octubre sembla gairebé adquirida per Boulade / Gauthier.

Per a la resta, la propera parada al club Rillieux del 20 de maig al 19 de juny serà decisiva!